hello-kitty

Hello Kitty

Hello Kitty is bedacht door de Japanse ontwerper Ikuko Shimizu in 1973, en uitgegeven door het Japanse bedrijf Sanrio. Hierna werd ze geïntroduceerd in Japan en daarna in 1976 in Amerika. Het katje kreeg een Engelse naam, omdat de Engelse cultuur op dat moment in Japan erg in trek was. Het eerste product waar Hello Kitty op verscheen was een klein roze portemonneetje.

Hello Kitty is getekend als een witte meisjeskitten met een rode strik aan haar linkeroor en het bijzondere aan het ontwerp is dat ze geen mond heeft. Volgens het concept woont Hello Kitty samen met haar ouders en tweelingzusje Mimmy in London (Engeland).

In 1983 werd Hello Kitty ook de ambassadrice van Unicef, maar ze werd pas echt populair eind jaren '90, toen een heleboel Amerikaanse sterren haar adopteerden als ideaal modeaccessoire. Zoals alle personages van Sanrio werd Hello Kitty in 'Kawaii'-stijl getekend, dat betekent schattig en typisch Japans.

Aanvankelijk was Hello Kitty een reeks speelgoedproducten, waaronder een educatieve animeserie voor kinderen. Elke aflevering kunnen de jonge kijkers nieuwe dingen leren, zoals rekenen, schrijven en lezen. Tegenwoordig is de naam "Hello Kitty" aan miljoenen producten verbonden, waaronder zelfs zaken die zich niet op kinderen richten.

Hello Kitty artikelen zijn in te zetten als relatiegeschenk. Hello Kitty relatiegeschenken zijn te bedrukken met uw logo of bedrijfstekst. Het zijn erg leuke artikelen voor kinderen!Bekijk assortiment
Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen over de producten van Hello Kitty?


Relatiegeschenken BE
De Run 4401, 5503 LS, Veldhoven
8,6 / 10 - 403 Beoordelingen beoordelingen

KvK: 17119223
BTW: NL8153.11.989.B01
IBAN: NL11ABNA0560453655